tisdag 8 juli 2014

Fyra förväntade favoriter ...

Det blev som väntat i kvartsfinalerna, de fyra "stora" gick vidare - men inte utan problem. Brasilien spelade vårdslöst hårt mot Columbia, fick ett tidigt mål och ägnade resten av tiden åt att störa Colombias försök till ordnat spel. En överslätande domare, spanjoren Carballo, tillät det mesta (Det skall vara färre gula kort tycker FIFA!?) och överfallet på Neymar får ses i det sammanhanget. Colombia var frustrerat efter att ha utsatts för så många grova attacker utan åtgärd från domaren. Det var mittbackarna i Brasilien som gjorde målen, Silva efter hörna, Luiz på frispark. Fortfarande fungerar inte Brasiliens spel och det skall bli intressant att se hur ett frustrerat Brasilien kommer att uppträda mot Tyskland. Den mexikanske domaren Rodriguez lär få mycket att stå i. Jag tror att Tyskland kommer att vinna klart, 3-1 verkar realistiskt. De har fortfarande inte lyckats till fullo, men ändå spelat mycket bättre än Brasilien hittills. Med Klose i laget blir det bättre balans och Tomas Muller är, som vanligt!, i högform när det är VM.
I den andra semifinalen möts Argentina och Nederländerna, där Argentina övertygat utan att gå för fullt. De har spelat på säkerhet och inte släppt till mycket bakåt. I kvarten mot Belgien fick de ett tidigt mål (Higuain i åttonde minuten) och sedan så stängde de i pricip matchen. Inte så underhållande, men effektivt. Mot Nederländerna kommer det att bli mycket taktik, men jag hoppas (tror) att Messi kommer att fortsätta visa klass och avgöra matchen till Argentinas fördel. Jag tycker det skulle vara roligt med Messi i en VM-final - han förtjänar det efter många fina insatser i VM. Men, fotboll är inte alltid rättvist - det kan lika väl bli ett taktiskt Nederländerna som lyckas ta hem semifinalen - både Robben och Van Persie är matchvinnare. Även här handlar det om två rutinerade lag som kommer att använda sig av alla fula knep som (inte) finns - återigen kommer domaren (Cakir från Turkiet) att hamna i centrum.
Jag tror på en final mellan Tyskland och Argentina - på onsdag kväll vet vi om det blir så. Hur det än går kommer det att bli två sevärda semifinaler, kanske inte så mycket skönspel men två matcher där fyra rutinerade lag kommer att göra allt, såväl tillåtet som otillåtet, för att ta sig till VM-finalen. De lag som gör minst misstag vinner!

Inga kommentarer: