tisdag 10 juni 2008

Van Bastens gesällprov

Imponerande var det att se van Bastens lagbygge spela ut för fullt ikväll. Offensivlusta som tog kraften från Italien. Van Bronckhorst visade vägen hela matchen igenom - har han gjort en bättre match någonsin? Holländarna visade på ett mycket effektivt sätt hur viktigt det är att springa, att fylla på framåt inte med en eller två utan med tre, fyra och fem spelare. Mycket inspirerande - vilka klarar av att ta efter?
Undrar vad vår domare Peter Fröjdfelt får för kritik i de italienska tidningarna? Att godkänna första målet - helt korrekt - var starkt och att han tillät såpass tufft spel och inte blåste sönder matchen bidrog till att det blev en så underhållande match som det verkligen var. En match att minnas!
Har definitivt tröttnat på TV4 och deras bevakning av EM - att låta Magnus Hedman husera som ensam expert är för dåligt. Säkerligen gör han så gott han kan, men han är inte bättre som expert än som målvakt. Jag har två kvällar istället med behållning sett på norsk TV2 och deras bevakning av fotbolls-EM. Ett flertal experter samlade och en kunnig programledare - som dessutom har respekt för fotbollen. Något för Ola Wernström att lära av.
Frankrike - Rumänien var den andra matchen i "dödens grupp". Skall man döma efter vad som visades upp där är både Frankrike och Rumänien dödsdömda mot Holland - och även mot ett revanschsuget Italien. Förvånande att Frankrike gjorde så lite för att försöka vinna. Man kan inte vara så försiktiga som fransmännen var, då blir det inga mål framåt (och alla matcher slutar 0-0). Med den taktiken går man inte vidare från gruppspelet!

Inga kommentarer: