fredag 27 juni 2008

Tre mål bättre!

Spanien avfärdade ganska enkelt Ryssland i den andra semifinalen. Efter 0-0 i halvlek blev det till slut klara 3-0 till Spanien, att jämföra med gruppspelets 4-1. Således är skillnaden mellan Spanien och Ryssland tre mål!
Spanien var väldigt koncentrerade på uppgiften och spelade ett mycket tätt försvarsspel som inte gav ryssarna några som helst möjligheter att sticka upp. Arshavin syntes ej under hela matchen - han var hela tiden mycket tätt bevakad och gavs inget utrymme alls. När sedan inte ryssarna sprang som de brukade så blev också resultatet därefter.
Det blev den gamle Aragones som kunde triumfera över mirakelmannen Hiddink, som i denna matchen inte lyckades få någon fart på den ryska maskinen. När Villa, redan i första halvlek, fick gå ut och ersattes av Cesc Fabregas såg det ut som ett defensivt byte. Men Fabregas presenterade sig på bästa möjliga sätt och det var många underbara framspelningar som bar hans signatur - inte bara de till de sista två spanska målen.
Fabregas kunde blivit "Man of the match", men det blev istället spökansiktet Iniesta som fick Carlsbergsutmärkelsen. Men man kunde gett priset till vem som helst på det spanska mittfältet;Xavi, Iniesta, Silva, Senna eller Fabregas. Deras passningssäkerhet var enastående matchen igenom och de gav inte bort bollen till ryssarna någon gång.
Ryssarna då, vad hände med dom? De sprang inte som tidigare matcher och de lyckades inte heller med några snabba omställningar. De skapade fler målchanser i gruppspelsmatchen mot Spanien än i kvällens semifinalmatch. Laget såg ut att vara "da´n efter" och kanske att den stora massmediala uppmärksamheten knäckt ryssarna. Det är en sak att gå ut och slå från underläge, en helt annan att komma ut med en hel nations tryck och förväntningar på sina axlar.

I finalen på söndag ställs Spanien mot Tyskland. Tyskland, som gjorde en svag match mot Turkiet men ändå lyckades vinna mot ett Spanien som hittills inte gjort någon dålig match i slutspelet. Vad betyder Villas förmodade frånvaro för Spanien och hur skall tyskarna bete sig för att komma åt bollen mot de passningssäkra spanjorerna. En mycket intressant final med två värdiga finalister.
Slutligen - återigen en bra domarinsats. Hoppas att även finaldomaren, italienaren Roberto Rosetti, lyckas med sin insats och inte kommer att spela huvudrollen i finalmatchen.

Inga kommentarer: