tisdag 17 juni 2008

Storebror störst

Österrike-Tyskland blev inte den nervkittlare som många hade hoppats (de österrikiska fansen?) - därtill var Tyskland för säkra och Österrike för dåliga.Första tjugo minuterna försökte Österrike, men de lyckades inte komma till några vassa avslut. Sistabollen, inlägget eller insticket, höll alltför dålig klass och när en genialisk passning letade sig fram så var mottagningen, den så viktiga första touchen, för dålig (Hoffer).

Men det dröjde ända till en bit in i andra halvlek innan Ballack definitivt sänkte Österrikes hopp med en kraftfull frispark, rakt upp i krysset. Bestämt.
Därfter var matchen över - tyskarna lät sig inte störas och sista halvtimman bjöd inte på någon österrikisk anstormning. Det verkade som om krafterna (viljan/tron) inte räckte till.
Mest energi visade förbundskaptenen Hickersberger som lyckades bli uppvisad på läktaren tillsammans med tyske kollegan Löw. En unik händelse. Hickersberger hade behövts på bänken för att ge österrikarna modet att utmana.

När sedan Kroatien med sitt B-lag besegrade Polen med 1-0 innebar det att Kroatien vann gruppen före Tyskland, vilket ger följande kvartsfinaler på övre halvan: Portugal - Tyskland och Kroatien - Turkiet.

Om trenden att ställa upp med sitt B-lag även gäller i kvällens match Holland-Rumänien, kan en eventuell Rumänienvinst ge spännande perspektiv. Då kan både Italien och Frankrike missa avancemang till kvartsfinalen - och Sverige möter Holland!?

Ett intressant EM fortsätter ...

Inga kommentarer: