onsdag 18 juni 2008

Frankrike försvann

Den med stor spänning emotsedda slutmatchen i dödens grupp mellan Frankrike och Italien slutade innan den hade börjat. Frankrike blev det lag som drabbades, dels genom en tidig skada på spelmotorn Ribery (i tionde minuten), dels genom frilägesutvisningen på Abidal (efter 24 min).

Efter att Pirlo säkert satte 1-0 var matchen mer eller mindre över, Frankrike lyckades inte skapa några riktiga farligheter. Henry förvånansvärt blek, den enda gången han märktes var när han styrde in De Rossis frispark till 2-0 för Italien i andra halvlek. Nya stjärnan Benzema försökte men hade ingen lycka med skotten. Ett skott var bra, men då visade Buffon varför han rankas som världens bäste målvakt.

En förväntad stormatch som blev medelmåttig. Återigen misslyckades Frankrike totalt i ett slutspel (sist i gruppen) - är det de franska nerverna som spökar. Det verkar som om Frankrike saknar en eldare på plan framförallt - en Didier Dechamps som kan mana på laget i motgång.

Italien lyckades ta sig vidare, tack vare att Holland B slog Rumänien med 2-0. För Italien, utan Pirlo och Gatuzzo, väntar nu Spanien i kvartsfinalen. Vad som helst kan hända.

Inga kommentarer: