tisdag 3 februari 2009

U-21-EM i västsverige i sommar

I slutet av juni är det storfotboll(?) i västsverige. EM för U-21, två grupper med Sverige, Vitryssland, Italien och Serbien i den ena och England, Finland, Spanien och Tyskland i den andra. Spännande. Biljetterna släpps på torsdag på ticnet. Tyskland-England en måndagskväll i Halmstad är lockande, liksom Spanien-England i Göteborg en torsdagskväll. Något för oss fotbollsälskare!

Pepparkaksgubbarna i senaste bloggen var lätta att känna igen; Nacka, Nordahl och Zlatan - vem som är vem är givet.

"Silly season" är över och den blev som vanligt riktigt "silly". Den stora grejen, förutom Kaká-värvningen som inte blev av, är förstås Arsjavins övergång till Arsenal. Spännande att se hur Arsjavin kommer att användas av Wenger. Han kan bli den sista pusselbiten i en redan stark Arsenaloffensiv med sin snabbhet och fina speluppfattning. Arsenals blixtrande passningsspel får ytterligare en dimension i och med Arsjavins entré.

Och så har landslaget genomfört sin årliga vinterturné. I år var man i USA och spelade mot USA och Mexico och särskilt i avslutningsmatchen mot Mexico var "reserverna" riktigt bra.
Att det lönar sig att ställa upp och åka med på turnén visar sig redan i landslagstruppen mot Österrike som presenterades idag och ser ut så här: målvakter Eddie Gustafsson (Salzburg) och Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), backar Erik Edman (Wigan), Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Adam Johansson (IFK Göteborg), Daniel Majstorovic (Aten), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Olof Mellberg (Juventus) och Berang Safari (Basel). Mittfältare och forwards Daniel Andersson (Malmö FF), Markus Berg (Groningen), Rasmus Elm (Kalmar FF), Viktor Elm (Herenveen), Samuel Holmén (Bröndby), Kim Källström (Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham), Daniel Nannskog (Stabaek), Markus Rosenberg (Werder Bremen) och Christian Wilhelmsson (Al-Hilal).
Det ser ut som om Daniel Andersson permanentas på mittfältet (Rolands idé?) men tillsammans med vilka? Och helt plötsligt två bröder Elm i truppen. Rasmus övertygade på turnén och Viktor är ju proffs nu! Framåt kanske Nannskog får chansen tillsammans med en Rosenberg som tappat formen? Massor av frågetecken som jag ser det i enda träningsmatchen innan kvalmatchen mot Portugal den 28 mars.
...och Henke kom inte med trots att han skippat innebandyklubban. Bra, eller ...?
Trots att det bara är i början av februari känns det som om även den svenska fotbollen så smått börjar komma igång.

Inga kommentarer: