fredag 4 juli 2008

...och allsvenskan rullar på...

EM är förbi, vardagslunken tar över, allsvenskan drar igång med sina splittrade omgångar, sin egen "silly season" och försiktiga förhoppningar om att lyckas i den europeiska konkurrensen.

Vilka har gjort de bästa nyförvärven inför omstarten?
Djurgården har lyckats få Johan Oremo från Gefle, efter många turer. Han var aktuell redan för två år sedan har jag för mig. Djurgården har även snott Prince Ikpe Ekong frfån GAIS och Patrick Haginge från Örebro. Tydligen mycket som fattats i Djurgården inför höststarten!
Elfsborg har fått lånat hem Lasse Nilsson säsongen ut från danska mästarna Ålborg - kan bli ett intressant tillskott för Elfsborgs anfall. Snabba omställningar iregi Anders Svensson med Lasse Nilsson och Berglund på topp?
Annars har det inte varit några spektakulära värvningar inför höststarten - har vi dåligt ställt i Sverige? Något mer intressant kunde väl något av de allsvenska lagen åstadkommit. Nej, åretsvärvning hittills har ÖIS gjort - Allbäck vilar till 25 juli, men sen ...

Kommer Kalmar att kunna hålla undan?
Ja, inget tyder på motsatsen. Det är det lag som visat stabilast form och de spelar ett spel som funkar bra för tillfället. Nanne Bergstran säger, inför alla matcher som stundar, att Kalmar prioriterar alla tre; både serie, svenska cupen och europaspel. Bästa laget spelar, eventuella skadeproblem får vi lösa efterhand. Kommer det att hålla? Hösten är lång och det dröjer innan vi får svar. Kalmar är i varje fall ett tufft lag och kan mycket väl gå iland med uppgiften.

Hur påverkas IFK Göteborg av sitt europaspel?
Inledningen mot Trelleborg var inte bra, kanske att det är svårt för göteborgarna att fokusera. De har ett rätt så orutinerat lag och det vill till att Mild talar om vad som gäller, annars kan hösten bli besvärlig för våra svenska mästare. Basel kan bli en nog så besvärlig motståndare i kvalspelet, efter att man klarat av San Marino-gänget.

Som vanligt, en massa frågor runt den ständigt studsande fotbollen. Det allsvenska spelet överskuggas, i varje fall för min del, av det stundande VM-kvalet. Nu är detdags för Lagerbäck att inventera spelarbeståndet. Jag vill se en hungrig, anfallsvillig trupp som direkt tar befälet mot Albanien på bortaplan. Men, det är väl en utopi, eller ...

Inga kommentarer: