fredag 29 augusti 2008

Nu igen!

Återigen har Sverige misslyckats internationellt - för vilken gång i ordningen? Denna gången hade både Djurgården och Elfsborg bra resp. skapliga rsultat att gå på, men det räckte inte alls.

Djurgården, som vunnit hemma med 2-1, fick på Lerkendal i Trondheim stryk med 5-0! av Rosenborg (tränade av Erik Hamrén). Inte annat än ett totalt fiasko, tycker jag. "Ändå hittar inte Dif-tränaren Siggi Jonsson några tydliga taktiska­ fel bakom genomklappningen", enligt Aftonbladet. Här är det något som inte stämmer!

Elfsborg mötte Saint Patrick´s på Nord-Irland inför 3 000 (!) åskådare och lyckades återigen tappa ledningen. Hemma ledde man med 2-0, tappade till 2-2. Igår ledde man med 1-0 tills det var fyra minuter kvar - fick stryk med 2-1. Visst är det tuffheten Elfsborg saknar? "Det verkar som att Elfsborg är chockade, många spelare presterar långt ifrån vad de normalt brukar göra och slagit bort många passningar" skriver Borås Tidning. Jag tycker jag har läst det innan då det gäller svenska lag i allmänhet och Elfsborg i synnerhet.

Hoppet står nu till Nanne Bergstrands Kalmar FF som övertygade mot belgiska Gent, vinst med 4-0 hemma på Fredrikskans inför 2 614 (!) åskådare. Varför är det så lite åskådare på internationell fotboll i Sverige? Jag tror att Kalmar kan skrälla i Europaspelet. De är bra organiserade, varje spelare vet sin uppgift och de har gott självförtroende. De tar en match i taget och VILL VINNA varje match. En enkel och effektiv filosofi.

Och så är Champions League lottat - åtta grupper med fyra lag i varje där de två bästa går vidare till åttondelsfinaler. Finalen går i Rom 27 maj.
Lottningen direktsändes och det var det traditionella bollplockandet i stora glasskålar - inga sensationer, lagen var seedade och reglerna uteslöt alla intressanta krockar. Nedan grupperna (och de två första lagen tror jag går vidare från resp. grupp).
Grupp A: Chelsea, Bordeaux, Roma och Cluj
Grupp B: Inter, Werder Bremen, Panathinaikos och Anorthosis
Grupp C: Barcelona, Shakhtar Donetsk, Basel och Sporting
Grupp D: Liverpool, PSV Eindhoven, Atletico Madrid och Olympic Marseille
Grupp E: Manchester United, Villareal, Celtic och Ålborg
Grupp F: Bayern Munchen, Fiorentina, Steaua Bukarest och Lyon
Grupp G: Arsenal, Dynamo Kiev, Porto och Fenerbache
Grupp H: Juventus, Zenit St. Petersburg, Real Madrid, BATE Borisov
Sista omgången spelas 9-10 december, sedan är det dags för lottning till åttondelsfinalerna (hemma och bortamöten). Spännande!

Inga kommentarer: